BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Friday, March 4, 2011

Dragonnexus amazing

Jutawan Selepas 2 Tahun Daftar & Tunggu

Daftar & Tunggu Hasilnya. Bukan Cerita Dongeng!!!
Ketahuilah Serba Ringkas.
Bagaimana Wang sebanyak RM52,500 bakal menjadikan anda JUTAWAN selepas 2 tahun lebih bersama dengan Dragonnexus. Bagaimana............. dan Ceritanya bermula dengan..........APA ITU Pre-IPO.....
Tidak boleh ke bermula dengan RM3,500.00 atau RM350.00 (dah tentu jawapannya BOLEH) Tapi cerita di Blog ini untuk anda bergelar JUTAWAN selepas 2 hingga 3 tahun. Memerlukan anda membeli PEMILIKAN SAHAM Pre-IPO sebanyak USD 15,000.00 atau kiraan hari ini RM52,500.00 dengan anda tidak perlu bekerja keras untuk menaja orang lain. Menjadi kewajipan setiap perniagaan kalau anda mampu menaja orang lain maka ianya satu Bonus.....
Dari gambar Team Lim's Holding Ltd Traditional Chinese Health Care Centre Network ini memberi peluang pemilikan saham Pre-IPO kepada pembeli awal ini untuk bergelar JUTAWAN selepas 2 hingga 3 tahun menyertai.

Apa itu Pre-IPO?

Saham Pre-IPO adalah dana awalan daripada para pelabur untuk membantu sesebuah syarikat yang berpotensi untuk pembangunan jangka masa panjang sebelum syarikat tersebut tersenarai di brusa saham, “saham Pre-IPO" juga dikenali sebagai saham berkeuntungan tinggi.
Ciri-ciri saham pre-IPO
1. Harga sesaham berdasarkan harga sebenar di pasaran dan bukan harga "Marked Up"
2. Berkeuntungan tinggi dan berisiko rendah
3. Tawaran hebat Jualan dan Belian.
Berapa banyak anda boleh dapat keuntungan dari pembelian Sahan pre-IPO
Ciri-ciri saham pre-IPO itu sendiri memiliki risiko yang rendah dan sebaliknya mendapat keuntungan tinggi. Ini kerana saham ini tidak dibuka di papan bursa dan pembeli besar tidak dapat membolot nilai sahamnya. Ketuntungan boleh menjadi beberapa kali ganda malahan menjadi kebiasaan keuntungan berpuluh kali ganda. Malahan pernah mencecah ratus kali ganda. Inilah nilai yang tersembunyi dari pre-IPO sesaham.
RAMAI ORANG YANG BERJAYA DALAM PERNIAGAAN
HARI INI ADALAH PEMBELI SAHAM PRE-IPO PADA ZAMAN
AWAL KEMUNCULANNYA DALAM PERNIAGAAN.
Buktinya
semasa Coca-Cola menawarkan “initial public offer (IPO) share” , individu kedua terkaya di dunia - Warren Buffett, telah melabur kesemua wang simpanannya. Sehingga kini beliau telah menikmati keuntungan daripada perlaburannya lebih usd 10 juta dividen daripada saham Coca-Cola setiap tahun


10 tahun yang lalu, di wilayah China barat, seorang pelabur saham PRE-IPO yang berjaya , encik Wu Chi Yan (pensyarah di Universiti Shenzhen) melabur RMB60,000 untuk membeli saham pre-ipo, hari ini nilai sahamnya melebihi rmb170 juta.
senarai syarikat yang berjaya di china melalui saham pre-IPO
2003 Beijing Ker Sing Ltd – OTCBB
2005 Tai Fu Electronic Eng Ltd –OTCBB
2005 Piker Battery Ltd - OTCBB
2006 Zhong Hua Property Ltd - OTCBB
2006 Hernan Ltd - OTCBB
2007 Reno Technology Ltd - OTCBB
2007 Zhung Fa Technology Ltd - OTCBB

Bagaimana Syarikat Dragonnexus bekerja?
Sehingga mampu bayar saham Pre-IPO kepada pembeli shernya sebelum tersenarai di Bursa Saham. Di bawah ini diperturunkan beberapa jenis perniagaan yang telah dilaksanakan dan bakal dimulai tidak lama lagi.
Lim’s International Industrial Development Investment Holding Ltd
Alamat: 1001B,10 Flr ,Tower 1 ,China Hong Kong City
Projek yang sedang dijalankan:
Canton Bei fung Shang Health care Project
Beijing Healthcare centre Project
Gui zhao Natural Gas and Gold mining project
agri-culture Plantation Project
Fuzhou Banglow development

Mengapa di Negara China Projek banyak bermula?
Kerajaan China telah membangunakan projek "Traditional Chinese Health Care Centre Network
" yang merangkumi 30 buah negeri di China. Lim’ telah melantik Dragon nexus sebagai “Master agent” untuk mengurus jualan saham Pre-IPO Lim’s International Development investment Co.ltd.
Dato Lim’s berada di Canton Bei Fung Shang 5 star hotel china, upacara rasmi pembukaan “Traditional Chinese Health care centre” beliau di temuramah oleh pihak media di canton.
Jika ada keinginan untuk keterangan lanjut dan perkiraan keuntungan dari Pre-IPO Saham ini. Saya melayan melalui email atau jemput kami untuk persembahkan keseluruhan dari projek ini. Nilai pre-IPO sesaham semakin meningkat setiap hari. Jadi JADILAH PEMBELI DI MUSIM AWAL dengan nilai saham masih diparas 30 sen seunit ini.

Dengan bermodal USD15,000 atau RM52,500 anda bakal JUTAWAN selepas 2 hingga 3 tahun. Tanpa bekerja apa-apa. TANPA MENAJA APA-APA Bagaimana ianya berlaku?
hubunggi; gen7outdoor@gmail.com


Dengan bermodalkan USD 1,000 atau RM3,500 anda juga berpeluang JUTAWAN dan bagaimana ianya berlaku?
hubunggi; gen7outdoor@gmail.com

Noted: I just share this programme and participants who are willing to join this programme are prohibited to promote directly to public,this programme are based on private invitation and investors have to understand the risk management first.Read more at http://silencemillionaire.blogspot.com

Wednesday, March 2, 2011

Permulaan yang baru 2011

Salam ukhwah.. lama tak menulis kerana masa yang agak terbatas.Alhamdulillah tahun baru dan semangat baru yang ada sentiahunsa segar didalam diri.Banyak yng ingin di perkatakan namun bukanlah semua perancangan akan terjadi.
Namun,tahun ini adalah tahun pertama aku bergelar suami dan hasratku biarlah tuhan memberi lebh rezeki kepada kami.. sedikit sedutan utuk rakan2 semua

video

Friday, August 20, 2010

di persimpangan di lema

layannn...

Monday, August 9, 2010

Ramadhan kita bertemu lagi..

Tap tup tap tup Ramadhan yang dirindui datang lagi.. Tahun ni hopefully tahun terakhir aku berpuasa sorang... Ramadhan ini membuatkan aku rindu untuk solat terawih.. rasa tenang bile puasa dan malam pula bersolat terawih.

Untuk bulan puasa ni semua kerja dah bagi beres awal2.. so this month no more to KL.Tak buleh ingat sangat hal dunia.. now bulan puasa so it's not time to rush.. tapi dalam seminggu ni aku sentiasa termimpikan kematian.. mungkinkah ader makna sebalik mimpi tu? atau hanya mainan semasa tidur? kata orang kalau mimpi macam tu tanda nak dapat rezeki.. ntahlah, mimpi yang pertama aku mimpi bom nuklear jatuh kat bandar kuala terengganu.Masa tu aku duk lepak tepi pantai Pulau Duyung.Kemudian bunyi siren memaklumkan semua orang lari menyelamatkan diri.Tapi aku masih duduk kat sini.. kemudian aku nampak sebuah pesawat pengebom berlegar2 di ruang angkasa bandar kuala terengganu.Then nampak satu bom di gugurkan dan... masa tu semua orang lari dan panik..rumah dan bangunan runtuh sekelip mata.Rasa takut yaAllah tuhan saja yang tahu.. aku berlari memandangkan asap bom semakin menghampiri.... dan aku terjaga..esok mimpi sama lagi..siap buleh bersambung.. tapi dalam mimpi semuanya selamat..mungkin ini petunjuk.. agar aku lebih mengingatiNya..

Jadi puasa ni mesti penuhkan dengan ibadah.. sayang dan rindu pada Ramadhan,kerana Ramadhan bulan yang penuh berkat dan penuh rahmat.Bulan yang memberikan pengampunan dan kurniaan terbaik pada umat akhir zaman.Kita tak tahu bla waktu kita di dunia akan tamat.. Namun kita tahu kita punyai waktu untuk bertaubat dan buat segalanya selagi ada masa.. Ya Allah.. berikanlah aku pengampunan,rezeki dan petunjuk agar aku sentiasa berada di jalanMu..
Salam Ramadhan..

Monday, June 28, 2010

erti diriku

Dah lama tak menulis,kesibukkan waktu tidak memberiku kesempatan untuk meluangkan sedikit coretan di sini.Alhamdulillah, banyak perkara yang terjadi kebelakangan ni sedikit sebanyak memberi nafas baru dalam hidupku.Julai ini mungkin pengakhiran bagi ceritera 4 tahun.Permulaan yang memang tidak terduga dan sukar untuk diperjelaskan melalui sedikit kata.Kadang orang akan melihat dari satu sudut,bagaimana dengan sudut yang satu lagi? Apakah sama naluri dan perasaan yang di alami? Jauh... bukan senang mendalami.. bukan semudah itu.Bahkan kesusahan yang di alami pasti ada manisnya nanti.. Cuma manusia suka mengambil jalan singkat serta tidak belajar dari sejarah yang lalu... sejarahlah yang mengajar kita agar tidak berulang kesilapan yang sama..sejarah diri kita dan aku khasnya..

Orang hanya mampu mencemuh,berkata tanpa mengetahui kebenarannya.. apakah beban seseorang itu sama..? jangan mengeji dan menduga hati insan lain.Aku teringat akan pesan guruku..berfikir itu lebih baik dari bercakap terlalu banyak,kerana fikir itu ilmu yang membuatkan kita mempertimbangkan akan baik buruknya.Diam seribu bahasa,faham seribu makna.. sabar pagar jiwa.. istigfar pneguat minda..

Aku faham.. untuk itu.. aku tunggu sehingga 15 julai ini..dan untuk abangku..aku sayang abang aku, Muhammad Rizauddin... kasihku takkan luput walau apa jua mendatang.. biar bersama di jannatul firdausi..

Wednesday, March 24, 2010

19-23 Mac 2010 felda residence inn

Trutt trutt.. hari jumaat kol aku dapat dari PK1 sekolah aku,aku kene attend kursus kat hotel felda.Best sebab dekat.Tapi kursus ni memang sibuk 'bangat'.Macam2 kena buat.Projek unit plan,laman web,blog,semuanya berasaskan e-book.Kursus pagi-petang-malam tak rehat2.So aku tidur ajer kat hotel ni sebab rugi kalau balik.Tak sempat.Kursus kerjasama TESDEC-INTEL-JPNT bagi memberi ilmu kepada guru2 tentang bagaimana pengajaran d sekoah nanti berasaskan e-book.Menarik kerana kumpulan aku yang pertama di Terengganu di pilih sebagai perintis.Di sini aku upload gambar2 semasa suasana kursus.Tekun menyiapkan presentation sebab MB nak tengok.. Aku...

Nani....

Kak Ayu...

Paez.......

Cikgu2 yang tekun,....


Aku ngan Puan Rema Devi Menon,Pengajar Intel

Friday, March 5, 2010

donat ulam petai

Bulan ni memang trase penat.. semua perkara nak rush.Byk perkara berlaku.Namun perkara paling best dapat tukar sekolah.Yes yes.. berakhir sudah satu era dan permulaan untuk era baru.SK duyung jauh berbeza dengan sekolah lamaku,mungkin sebab ramai guru lelaki di sini.Permulaan yang baik untuk tahun ini,semua berjalan dengan baik,GB ok sgt.. :) tak cerewet.kerjasama guru2 kat sini sgt ok.Everything yg aku bleh cakap.. memg best.Tp best pun bukan lame sgt.. aku gi UMT jumper prof ku halim.Sebab takder org yg dapat aku sembang jadi buat appointment ngan dia.So byk perkara yang aku dapat... rase mcm makan donat ulam petai..kalau nak tahu raserla sendiri..huhuhu.Satu nasihat yang dia beri padaku n mungkin aku rasa patut pakai.Jgn tunggu lama2.. if suka mesti beranikan diri.If tak memg terlambat.. nak buat mcm maner..malu sgt x bagus jugakkan..
Haa.. yg ni pun tak best jugak.My own mistake.Baru ni gi sabah.. dahla jadi tourist guide , tiket sendiri bleh silap beli.aduihhh.. flight gi KK semua org kul 3 ptg.Yg aku punya kul 6.50 pagi.tau masa check in.maka terbanglah lagi duitku RM527 walk in.. huhuhu.. nak wat mcm maner.. silap aku gak.Lenkali mesti double check dulu..pengajaran...
Aperpun motivasi diri mesti kuat.. chaiyok2.. kambate!
p/s: asal naik flight mesti order donat..tu yg tajuk donat tu.. :)